Sport & spel

Op het gebied van sport & spel wordt er van alles aangeboden bij Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel:

Biljarten

Biljartvereniging De Kruiskamp is gevestigd in Cultureel Centrum de Helftheuvel. Op dit moment heeft de biljartvereniging 27 leden en de beschikking over 3 kleine biljarttafels. Wil je kennismaken met de biljartsport? Loop dan gerust eens binnen, want er kunnen altijd nog leden bij.

 

Bridge

Een boeiend kaartspel. Hersengymnastiek voor dames en heren.Kennis van bridge is nodig. Diverse bridgeclubs elke maandagavond donderdagmiddag en donderdagavond.

Meer weten? Bekijk de website: www.nbbclubsites.nl/club/8002/

Fietsen

Mooie fietstochten in en om ‘s-Hertogenbosch. In de winter wordt er 30 km gefietst en in de zomer 60 km gefietst. Bij mooi weer worden er langere tochten gemaakt.

Judo

Judoschool Kradolfer geeft judoles aan alle leeftijden in ‘s-Hertogenbosch en Vught. De technieken die je bij judo leert zijn erop gericht om een tegenstander buiten gevecht te stellen zonder hem te verwonden. Maar bovenal: judo is vet gaaf!

Meer weten? Bekijk de website: www.judo-kradolfer.nl

Kaarten

Houd je van een potje kaarten? Denk bijvoorbeeld aan rikken of jokeren. Dan ben je bij Stichting Actieve Senioren ‘s-Hertogenbosch aan het juiste adres.

Meer weten? Bekijk de website: www.sasdenbosch.nl

Koersbal

Koersbal is van oorsprong een Australische sport en lijkt enigszins op jeu de boules. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. De ballen rollen bij koersbal niet in een rechte baan, maar in een boog. En dat maakt koersbal zo leuk.

Meer weten? Bekijk de website: www.sasdenbosch.nl

Tai Chi

Tai Chi, georganiseerd door Stichting Actieve Senioren ‘s-Hertogenbosch, helpt senioren soepel en fit te blijven door op eigen niveau rustige bewegingen uit te voeren. Tai Chi is voor alle leeftijden, ongeacht de fysieke conditie en wordt gegeven op verschillende niveaus.

Meer weten? Bekijk de website: www.sasdenbosch.nl

Bingo-avonden

Gemengd Koor ‘s-Hertogenbosch oganiseert regelmatig gezellige bingo-avonden bij Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel.

Meer weten? Bekijk de website: www.gemengdkoor.nl

Gym – beweeg U fit

Beweeg u fit gym is een bewegingsactiviteit voor mensen van 65 jaar en ouder. In de lessen wordt aandacht besteed aan het vergroten of behouden van de beweeglijkheid, de spierspanning en ontspanning en de vaardigheid. Oefeningen vanuit de reguliere gymnastiek, yoga, spel en dans. Genieten van gezonde inspanning, daar draait het om.

Meer weten? Bekijk de website: www.s-port.nl of neem contact op met Ilvie van Schijndel, telefoonnummer 073 615 3318

Gezond Bewegen

Gezond bewegen is uitstekend geschikt voor mensen met een chronische aandoening (vanaf 35 jaar). Bijvoorbeeld reuma, hart/long aandoeningen, rugklachten, Parkinson en C.V.A. ieder kan op zijn/haar eigen niveau mee doen.

De nadruk ligt niet op herstel, maar op een ontspannen manier uitvoeren van activiteiten. Met gebruik van spelmaterialen, zoals een bal, versterkt u uw spieren, gewrichten en balans. Onder deskundige begeleiding kijken we naar ieders mogelijkheden.

Meer weten? Bekijk de website: www.s-port.nl   of neem contact op met Ilvie van Schijndel, telefoonnummer 073 615 3318

Yoga – beweeg U fit

Door het beoefenen van Beweeg u fit yoga houdt je het lichaam en de geest wakker, gezond en fit. Ook zorgt deze vorm van beweging voor de nodige ontspanning. Leuk voor iedereen van 65 jaar en ouder.

Meer weten? Bekijk de website: www.s-port.nl of neem contact op met Ilvie van Schijndel, telefoonnummer 073 615 3318